June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

LEPE VESTI: VUČIĆ NAJAVIO “KORONAVIRUS PAKET” KAO NOVU POMOĆ PRIVREDI !! U KEŠU TO JE VIŠE OD MILIJARDU EVRA – INFO

Predsednik Srbije ~ Aleksandar Vučić večeras je najavio lepe vesti tokom gostovanja u emisiji “ĆIRILICA” na TV HEPI !

Za TV Hepi najavio je da će Vlada Srbije, najverovatnije do Sretenja 15. februara objaviti novi paket pomoći privredi.

Biće nove podrške za preduzeća, videćemo da li dva ili tri puta po pola minimalca, rekao je Vučić za TV Hepi i naglasio da će biti produžene i garantne šeme za privredu.

Biće i sektorske podrške za turizam, turističke agencije, autobuske prevoznike, rekao je Vučić i naglasio da je o tome – o podršci od oko milijardu evra, imao duge razgovore sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim.

Naveo je i da još uvek nema odluke o eventualnom o odlaganju moratorijuma za odložene poreske obaveze iz 2020. godine.

– “Do Sretenja ćemo doneti novi paket ekonomske pomoći za naše kompanije, privredu, mala i srednja pa i velika preduzeća” – rekao je predsednik večeras.

On je najavio i da se za sedam dana očekuju i prvi dogovori sa Američkom razvojnom bankom (DFC) u vrednosti od 300 – 400 miliona dolara.

– Do Sretenja ćemo doneti novi paket ekonomske pomoći za naše kompanije, privredu, mala i srednja pa i velika preduzeća. To neće biti tako izdašno kao prethodni put, to niko na svetu ne može, ali izaći ćemo sa paketom pomoći i da omogućimo da ljudi dobiju platu. Videćemo da li će to biti dva ili tri puta po polovina minimalca. Ići ćemo sektorski za turizam plus autobuski prevoznici. Gledaćemo kako dodatno da pomognemo i penzionerima – rekao je on i dodao da će u kešu to biti pomoć od više od milijardu evra.

– Moraćemo da radimo više i da imamo još bolje rezultate, ovo može da bude dobra godina – rekao je on na početku.

Takođe predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će država ove godine dodatno ulagati u obnavljanje poljoprivredne mehanizacije na selu i povećati subvencije za kupovinu traktora.

-“Uložili smo između 50 i 65 odsto od cene traktora i drugih poljoprivrednih mašina i tako subvencionisali 2.600 novih traktora”, rekao je Vučić gostujući na Hepiju.

Moramo taj broj da povećamo u narednim godinama na 20.000 novih traktora, jer želimo da motivišemo ljude da ostanu na selu, poručio je predsednik.

Predsednik Srbije istakao je da nikada nismo bili prvi u Evropi po stopi rasta.

– To sad imamo, zahvaljujući ljudima. Evrozona je imala pad BDP-a, Srbija je imala rast. Crna Gora je imala – 26 posto. Mi smo zatvorili zemlju na mesec dana, uspeli da savldamo veliki prvi talas, pa onda brzo otvorili zemlju, a firme su krenule da rade. Mi ne smemo da zatvorimo privredu, a sve vreme smo se borili da nabavimo medicinsku opremu. Izgradili smo i dve bolnice, dižemo Kliničke centre u gradovima. Radiće se bolnice u deset gradova. Ali to smo uspeli merama iz 2014. godine i Zakonom o radu i smanjivanju penzija i plata -zaključio je Vučić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.