June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

VUČIĆEV INTERVJU DAT KINESKIM MEDIJIMA GLEDALO VIŠE OD 70 MILIONA LJUDI ! POTPISAN UGOVOR VREDAN 3,2 MILIJARDE EVRA… INFO

Serbian President Aleksandar Vucic

Od presudnog značaja i kao glavne teme današnjeg razgovora bile su jačanje ekonomskih veza sa Pekingom, Kinom i udruživanje u borbi protiv korona virusa.

Predsednik Vučić poslao je jasnu poruku :

– “Prijatelji se u nevolji poznaju. Veoma smo zahvalni Kini na velikoj podršci i to ne krijemo. Čekamo robu, nije bitno da li su to respiratori ili vakcine. Gde god da ste u Srbiji, možete da vidite nove fabrike, projekte i proizvodne linije. Bez podrške Kine i predsednika Si Đinpinga to je bilo nemoguće ostvariti. U 2020. godini BDP ostalih zemalja pao je do 18 odsto, dok Srbija ima negativnih samo jedan odsto. Očekujemo stopu rasta od šest procenata ove godine, a javni dug činiće samo 57 odsto BDP-a. Bez podrške Kine i predsednika Si Đinpinga ne možemo našim ljudima doneti tako dobre rezultate” – opisao je Vučić kinesko-srpske odnose.

Predsednik Aleksandar Vučić dao je intervju kineskim medijima uoči konferencije, koji je bio veoma zapažen te je isti već sada pratilo preko 70 MILIONA LJUDI!

Tačnije Ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo ispričala je da joj je novinarka CCTV Žang Džing rekla da je do sada taj intervju gledalo oko 70 miliona ljudi.

Te je Vučić tom prilikom istakao :” Veoma me zanima pogled predsednika Sija na globalnu budućnost i našu saradnju i da vidim šta su kineski planovi ” .

– Ono što je od presudnog značaja danas potpisali smo sa kineskom kompanijom CRBC ugovor o izgradnji u 65 opština u Srbiji. Reč je o izgradnji kanalizacionih sistema, gde svaka opština mora da bude pokrivena više od 80 odsto. Svako mesto veće i srednje veličine, čak i manja moraju to da imaju. Sa fabrikama za otpadne vode plus devet deponija. To je ugovor na čak 3,2 milijarde evra. Reč je o ogromnom novcu, ali to menja lice Srbije – naveo je Vučić.

Srpski predsednik istakao je da je izvoz Srbije u Kinu u poslednjih 10 godina povećan 50 puta, sa sedam na 377 miliona dolara i da to govori koliko je naša zemlja napredovala.

Takođe tokom zahvaljivanja kineskom predsedniku na pomoći oko vakcine i u doba pandemije, Vučić je priznao da je više puta pozivao predsednika KINE da dođe u posetu Srbiji i da je ON JEDINI PREDSEDNIK KOJI JE TO URADIO !

-“Ja sam predsedniku Siju uputio sedam ili osam pisama i razgovarao sam s njim telefonom. Ja sam jedini predsednik Srbije koji ga je zvao.”

Na kraju je zaključio sastanak sa saopštenjem da je kineski predsednik Si Đinping potvrdio da će posetiti Srbiju.

Vučić je to objavio nakon što je učestvovao na video-samitu koji organizuju Kina i 17 zemalja centralne i istočne Evrope, a istakao je da je to velika čast.

– Predsednik Si zahvalio je na pozivu i potvrdio dolazak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.