May 25, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Sekretar DV tužilaca podneo ostavku zbog “veze” sa BELIVUKOM! TVRDI DA JE NEVIN I DA JE DONEO MORALNU ODLUKU – INFO

Još 8. Februara Republički javni tužilac – Zagorka Dolovac poručila je da će nadležni državni organi nepristrasno i potpuno profesionalno do kraja ispitati sve činjenice i okolnosti u vezi privođenja M. Đ. u Pančevu u petak, kojem su prisustvovali Tomo Zorić i Milica Ljubičić.

Dolovac je tom prilikom ukazala da Zorić nije nosilac javnotužilačke funkcije, već samo sekretar Državnog veća tužilaca, dok je Milica Ljubičić zamenik javnog tužioca u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

 Istakla je da niko neće biti zaštićen!

Inače kada je u sklopu akcije hapšenja Veljka Belivuka 5. februara priveden i navijač Partizana ~ Miloš Đukanović tu su bili prisutni i Tomo Zorić i Milica Ljubičić, zamenica tužioca Drugog osnovnog tužilaštva. Zorić je za Nova.rs tada rekao da se sa tim mladićem M.Đ – našao kako bi preuzeo račune i kiriju jer njegova majka navodno izdaje taj stan jednom fudbaleru koji zakup plaća osumnjičeni M. Đ. ,kao jednog od privedenih zbog sumnje da je bio deo kriminalne grupe ~ Veljka Belivuka.

„U jednom trenutku naišla je policija i privela ga. Policajci su nam se izvinili i otišli“, preneo je Zorić koji je bio dugogodišnji portparol tužilaštva.

M. Đ. je pušten na slobodu nakon informativnog razgovora u policiji.

Kako IVENSA MEDIA GROUP saznaje danas je Tomo Zorić podneo ostavku na funkciju sekretara Državnog veća tužilaca (DVT). On je izjavio za medije da je ostavku podneo iz moralnih razloga.

„Prošao sam poligraf. Dokazano je da moje krivice nema”, navodi Zorić i dodaje da ne može više da se nosi sa tim.

On kaže da je podneo ostavku iz moralnih razloga.

“To je jedan moralni čin. Vratiću se u Republičko javno tužilaštvo, odakle sam došao”, navodi Zorić.

– Nevinost sam dokazao pred institucijama sistema i dokazao nevinost time što sam prošao poligraf i svu dokumentaciju dostavio SBPOK-u – rekao je Zorić.

– Postupio sam kao savestan čovek koji je zaštitio porodicu i sebe – zaključio je na kraju Zorić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.