May 25, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

NOVE RIGOROZNE MERE OD PETKA SIGURNO; ZATVARAJU SE I SKIJALIŠTA; DR KON: ZATVORITI SVE NA 5 DANA !

Porast, nagli skok obolelih u jeku vakcinacije sve nas zabrinjava. U svetu već najavljuju NOVU EPIDEMIJU, dok u Srbji navodno dolazi četvrti talas koji će nas sve oboriti !! Jedno je sigurno drastične, rigoroznije mere će se uvesti od petka, jer kako navode stručnjaci KONTROLA već donetih NIJE DOVOLJNA.

“Pooštravanja mera, da se niko ne iznenadi, ozbiljno je obećano da će toga biti, ne samo za vikend već i nadalje“, rekao je Kon ističući da očigledno pojačane kontrole nisu urodile plodom, a da je povećan broj novozaraženih jasan razlog za uvođenje rigoroznijih mera.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba je zauzet jedinstven stav oko toga da će biti uvedene nove mere protiv koronavirusa i koje će se odnositi na vikend, ali da one nisu potpuno precizirane i da će to biti učinjeno u petak.

„Postoji potpuno saglasje u medicinskom delu Kriznog štaba i jasno je da želimo potpuno ukidanje radnog vremena u tom periodu“, rekao je Kon.

Bilo je i rasprave da se u potpunosti sve zatvori na pet dana, o čemu se razmišljalo, ali kako navodi DR KON ima nekih pravnih prepreka za tako drastičan potez.

„Imam otpor da previše toga kažem i da umesto da razjasnim, čini mi se sve još više sekomplikuje“, istakao je Kon.

Upitan da li će se to odnositi na tržne centre, restorane i kafiće i da li će biti skraćivanja njihovog radnog vremena, Kon je rekao da nije privatljivo i realno ostaviti „tako naglo punjenje“ bez mera jasnih za vikend.

„Cenkanje oko radnog vremena da li do 18 ili do 20 sati, na to smo mi iz medicinskog dela pod navodnicima naterani, pravni okvir nas tera na to i u okviru toga tražite najpovoljnije rešenje“, dodao je Kon.

“Mi smo definisali najveća mesta zaražavanja, prvenstveno se to odnosi na mesta zimovanja, skijališta, da ne prozivam tačno koja“.

I DRŽAVNI sekretar ministarstva zdravlja ~ Mirsad Đerlek najavio je danas tokom gostovanja na RTS-u da će nove mere u borbi protiv koronavirusa biti donete do petka.

– Svaki dan pratimo kao i svi vi i vidimo povećanje brojeva, pre svega broj novoobolelih i to direktno utiče na broj hospitalizovanih, danas smo već na 3.760, broj na respiratorima se drži oko 150, to su brojke koje zabrinjavaju. Mislim da će čak i četvrtak i petak biti brojke koje će biti, ako ne na ovom nivou, onda više. Ne bismo želeli da se ponovi neki scenario da nam se otme ova epidemija iz kontrole – rekao je Đerlek.

On je takođe naveo da je lečenje obolelih skupo, ali da borna za živote na prvom mestu, ali da sve mora da se uskladi i sa ekonomskom borbom. 

– Ono što se vaga, a to od početka radimo, to je borba za zdravlje i živote naših građana, da se uskladi sa ekonomskom borbom. Ali, borba za život je pre svega broj jedan. Ali nam za to da ulažemo ovolika sredstva treba novac i obezbediti ovo sve”, rekao je Đerlek.

Možda je neumesno, ali preterano je skupo lečenje obolelih – zaključio je on.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.