June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

SKANDALOZNE IZJAVE I PRETNJE ĐUKANOVIĆA NA FORUMU NOVINARA! O SRBIJI, SRBIMA, SPC …

U okviru Podgoričkog novinarskog foruma intervjuisali su zajednički novinari iz regiona aktuelnog predsednika CRNE GORE – MILA ĐUKANOVIĆA, a tačno po imenu Dagan Bursać iz Banjaluke, Vlado Vurušić iz Zagreba, Tomislav Marković iz Beograda, Senad Pećanin iz Sarajeva i Dinko Gruhonjić iz Novog Sada.

Među nizom oštrih kritika koje je Ðukanović na račun Srbije izneo na Podgoričkom novinarskom forumu je i da Srbija vodi politiku mržnje prema Crnoj Gori.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ide korak dalje sa otvorenim napadima na Srbiju pa izjavljuje da Srbija „neverovatno uporno radi u korist svoje štete“ i dodao da je sada pušten duh mržnje iz boce prema Crnoj Gori i svemu što je crnogorsko, zbog čega su odnosi između dve države danas na najnižem mogućem nivou.

On tvrdi da Srbija “seje mržnju prema Crnoj Gori i prema svemu što je crnogorsko” što će, kako je naveo, nepopravljivo pogoršati odnose između dve države.

To se, prema mišljenju Ðukanovića, vidi kroz besomučnu kampanju koja se, kako tvrdi, iz Srbije vodi za lokalne izbore u Nikšiću.

“U Srbiji se, sa TV Hepi, vodi ‘Bitka za Nikšić’, kako se zove emisija koja je pokrenuta. A bitka se vodi sa namerom da se osvoji Nikšić. Nikšić se osvaja da bi se osvojila Crna Gora”, rekao je Ðukanović.

“Dakle, ponovo prisustvujemo jednoj ekspazionističkoj politici Srbije prema svojim susedima, u ovom slučaju prema Crnoj Gori. I zbog toga su naši odnosi su na najnižoj mogućoj razini“, rekao je Đukanović.

Prema njegovim rečima, ono što se iz zvaničnog Beograda radilo devedesetih godina 20. veka prema Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kosovu… to se danas radi prema Crnoj Gori.

Kao još jednu tvrdnju koju je izneo tokom foruma novinara je i da se SPC ponaša kao instrument ekspanzionističke politike Srbije prema regionu i da ona to konačno ima kao svoj zadatak.

“Kada pogledamo Zakon o Srpskoj pravoslavnoj crkvi, čini mi se da je član 12., on definiše upravo takvu ulogu SPC u regionu”, naveo je on.

Te Đukanović smatra da je crnogorski identitet na udaru, a ocenjuje i da su u pravu oni kada prepoznaju u DPS opasnost od njene revitalizacije za ostvarivanje njihovih ekspanzionistickih ciljeva i oni zbog toga, kako navodi, sada žele da pobedu sa parlamentarnih izbora još jednom overe u Nikšiću.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.