July 3, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

SRBIJA NIJE UKINULA ASTRA ZENEKA VAKCINU, A EVROPA JESTE; AGENCIJA ZA LEKOVE: NEMA RAZLOGA !

Prema poslednjim podacima vakcinisano je 2.052.402 građana Srbije, dok je njih 793.926 i revakcinisano. Danas je registrovano zaraženih, od početka godine, rekordnih 5.446 slučajeva, a 32 osobe su preminule.

Same brojke ne idu u prilog da se UKIDA I SUSPENDUJE VAKCINA ASTRA ZENEKA ZA KOJU SU ODVOJENA SREDSTVA i već zalihe dopremljene.

Već smo pisali da je Evropska komisija za lekove (EMA) odobrila vakcine samo četiri proizvođača i to su: “Fajzer/BioNTek”, “AstraZeneka”, “Moderna” i “Džonson i Džonson”. Dozvole za EU dobile su vakcine ove četiri kompanije, dok je većina ZEMALJA EVROPSKE UNIJE VAKCINU ASTRA ZENEKE SUSPENDOVALA, PRE PAR DANA!

GDE JE SVE VAKCINA ASTRA ZENEKE SUSPENDOVANA o tome smo pisali u članku na linku ~ https://www.online-vesti.e-info.in.rs/blog/2021/03/15/vazno-suspendovana-astra-zeneka-vakcina-za-sutra-zakazan-hitan-sastanak-info/

A što se tiče Srbije situacija je potpuno drugačija.

Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije saopštila je danas da, prema podacima kojima raspolaže, nema razloga da se prekida ili na bilo koji način ograničava primena vakcine protiv kovida-19 koju je razvila kompanija Astrazeneka.

Agenciji su do danas prijavljena 74 slučaja neželjenih reakcija na Astrazeneka vakcinu u Srbiji, ali se nijedan ne odnosi na embolijske i trombotičke neželjene događaje“, naglašeno je u saopštenju.

Podseća se da je, prema odobrenim informacijama o leku, vakcina kontraindikovana samo kod osoba preosetljivih na aktivnu supstancu ili bilo koju od pomoćnih supstanci vakcine.

U saopštenju se ističe da Evropska agencija za lekove (EMA) i Svetska zdravstvena organizacija (SZO) još prikupljaju i proučavaju dokumentaciju povodom više slučajeva koagulacije krvi kod osoba koje su primile vakcinu Astrazeneke.

Lekari svakoga dana ističu da se bolnički kapaciteti pune, skoro da su popunjeni, da je osoblje tj. da su lekarski timovi iscrpljeni, na izmaku snaga, da je zdravstveni sistem prenapregnut, pred pucanjem jer BORBA PROTIV KORONE TRAJE GODINU DANA kao i da je VAKCINACIJA jedini put izlaska iz ove tragične situacije !

Koji tip imunizacije i kojom vakcinom će se zaštititi stanovništvo izgleda da je ostavljeno da građani biraju po sopstvenom nahođenju.

Građani Srbije na Vama je da odlučite da li ćete i koju vakcinu primiti sa obaveznim potpisanim pristankom – SAGLASNOŠĆU za sprovođenje imunizacije, koju predajte pre same vakcinacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.