October 28, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

MINISTARSTVO POZIVA I APELUJE : ne vršite pritisak na medije, uzdržite se od napada i vređanja novinara !!

21. marta 2021. Ministarstvo kulture i informisanja izdalo je saopštenje na svom oficijalnom sajtu i pozvalo još jednom sve učesnike javnog života da ne vrše pritisak na medije i medijske radnike i da se uzdrže od bilo kakvog napada na njih. Retorika koja je ovih dana upućivana novinarima nije primerena ozbiljnim akterima političke scene.

Potpredsednik Vlade i ministar kulture i informisanja Maja Gojković na samom početku svog mandata povukla je sve zahteve za vođenje procesa pred sudovima protiv medijskih kuća i novinara, kojih je bilo ukupno devet, kao i pet krivičnih prijava protiv medija, da bi upravo podstakla sve novinare i redakcije da slobodno i bez osećaja pritiska, profesionalno obavljaju svoj posao.

Ministarstvo podvlači da niko nema prava da etiketira novinare, a pogotovu ne da njihovu podobnost određuje na osnovu redakcije u kojoj rade i ukazuje da svako vređanje i nipodaštavanje novinara i njihovog posla, bez obzira od koga dolazi,vodi ka urušavanju jednog od stubova demokratskog sistema čiji su oni nosioci.

Prethodnih dana, pre brutalnog vređanja novinara od strane “LIDERA OPOZICIJE”, u odbranu novinara stao je i sam predsednik ALEKSANDAR VUČIĆ, a šta je tačno izjavio pratite na linku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.