June 25, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

OBELEŽAVANJE 22. GODINE OD AGRESIJE NATO ALIJANSE; BG FORUM, NGO, STRANKE, ISTAKNUTI POJEDINCI… ODALI POČAST ŽRTVAMA – INFO + FOTO

Prošlo je 22. mučeničke godine od agresorskog čina NATO ALIJANSE nad malom slobodoljubivom zemljom na Balkanu kakva je današnja Srbija. NATO akcija vođena je pod kodnim nazivom “MILOSRDNI ANĐEO” sa navodnim HUMANITARNIM CILJEM, a u stvari bilo je sve samo ne milosrdno i humanitarno.

Povodom pomenute 22. godišnjice agresije NATO na Srbiju (SRJ) vence i cveće kod Spomenika deci žrtvama agresije NATO 1999. u Tašmajdanskom parku i kod Spomenika „Večna vatra“ u Parku prijateljstva na Novom Beogradu, vence i cveće položio je veći broj društvenih organizacija, političkih stranaka, lokalne samouprave, srpske dijaspore, studentskih i omladinskih organizacija i pojedinaca.

BEOGRADSKI FORUM ZA SVET RAVNOPRAVNIH prenosi, u svom zvaničnom saopštenju povodom ovog događaja, da se u odnosu na dosadašnje, ovogodišnje komemoracije su pokazale širu zastupljenost omladine i političkih stranaka, uključujući i stranke na vlasti.

Cveće su položili Beogradski forum za svet ravnopravnih, Klub generala i admirala Srbije, Društvo srpskih domaćina – organizacije koje tradicionalno više od dve decenije organizuju ove i druge slične komemorativne aktivnosti.

U njihovo ime vence su danas položili bivši ministar, diplomata – Živadin Jovanović / predsednik Beogradskog foruma, General – poptukovnik Milomir Miladinović, predsednik Skupštine Kluba generala i admirala, prof. Dr Miladin Ševarlić predsednik Izvršnog odbora Društva srpskih domaćina. Počast žrtvama agresije ujedno su odali ambasador Belorusije g. Valerij Briljov, sa saradnicima, direktor Ruskog doma Jevgenij Aleksandrovič Baranov, sa saradnicima.

Delegaciju SPS-a je predvodio Nikola Šainović, Pokreta Socijalista Vladimir Ilić, predsednik gradskog odbora, opštine Novi Beograda potpredsednik Skupštine Srđan Minić, SUBNOR-a Dragan Stević potpredsednik OO, Saveza izviđača Željko Valković član Republičkog rukovodstva, Udruženja Stara Bežanija književnik Ranko Spalević.

-“Tokom agresije NATO ubijeno je namjanje 89–oro dece što svedoči o njenom zločinačkom karakteru”, podsetio je prisutne Dragutin Brčin, direktor Beogradskog foruma.

Kod spomenika Večna vatra prisutnima se, u ime oragnizatora, obratio general Luka Kastratović, predsednik Izvršnog odbora Kluba generala i admirala, koji je istakao da narod koji se bori za slobodu i dostojanstvo ne može biti poražen. Dužni smo da se stalno borimo i izborima za istinu o NATO agresiji, kao protivpravnom aktu i zločinu protiv mira i čovečnosti koji se nikada i nigde ne sme ponoviti, istako je general Kastratović.

I predsednik Srbije ~ Aleksandar Vučić danas se javno obratio i napisao na svom profilu povodom ovog obeležavanja da je jedno dete dnevno stradalo tokom NATO AGRESIJE.

-“Jedno dete dnevno. To je ona najteža, namučnija i najbolnija brojka NATO agresije iz 1999. godine. Ubijeno, zaustavljeno, bez ikakve svoje krivice, nikakav greh nisu počinili, bez prava na odbranu, i bez prava na pravdu.
Niko nikada nije odgovarao za ovaj zločin, veći od zločina. Niko za 2.500 ubijenih civila, za više od 6.000 ranjenih.

Objasniti to, ni danas, 22 godine posle agresije, nije moguće, ne postoji, i pored sveg truda, univerzalno opravdanje, nema razloga, smisla, ostala su samo, kao večni greh, imena” zaključio je predsednik Vučić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.