April 16, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

EVROPSKI SUD DONEO PRESUDU DA JE VAKCINACIJA DECE OBAVEZNA … INFO

Juče smo najavili da je ministar Zdravlja ZLATIBOR LONČAR naveo da se razmišlja o obaveznoj vakcinaciji u Srbiji protiv kovida 19, te ukazao da je to predlog struke.

“Oko toga se slažemo. To je predlog struke i radićemo na tome da to bude i kod nas”, rekao je Lončar.

Već danas se razmišlja o tome i na EVROPSKOM PLANU i otišli su korak dalje ka tome.

Danas je stigla vest da je Evropski sud za ljudska prava doneo presudu u kojoj navodi da je “obavezna vakcinacija legalna i da je možda potrebna u demokratskim društvima”.

Sud je odlučio da obavezna vakcinacija ne krši član 8. Evropske konvencije o ljudskim pravima, koji se odnosi na pravo poštovanja privatnog života.

Proces je iniciran od strane nekolko čeških porodica zbog obavezne vakcinacije male dece, pa je takva presuda doneta povodom tih žalbi prenosi Tanjug, pozivajući se na DW.

Iako se vode velike debate o obaveznoj vakcinaciji i zbog KORONA VIRUSA, pravni ekspert Nicolas Hervieu navodi da ova presuda „pojačava mogućnost nametanja obavezne vakcinacije u uslovima epidemije korona virusa“, zaključio je Nicolas pravni ekspert, za agenciju AFP.

Čekaju se još zvanične reakcije predstavnika članica EVROPSKE UNIJE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.