May 25, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

EVO KAKO MOŽETE DA OSTVARITE PRAVO NA NOVU POMOĆ DRŽAVE, DODATNIH 3000 RSD I PLAĆENO BOLOVANJE! INFO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče tokom gostovanja na televiziji Pink da će za sve građane koji su vakcinisani od države stići još jedan dodatna finansijska pomoć, a to je dodatnih 3.000 dinara.

„Konsultovao sam se sa premijerkom, i ne možemo mi nasilno da donosimo odluke povodom vakcinacije. Razmišljali smo kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovornost. Doneli smo odluku da damo dodatnu finansijsku pomoć ljudima koji su se vakcinisali“, dodao je Vučić.

Kako ističe, svi sa više od 16 godina, koji će se vakcinisati jednom ili sa dve doze do 31. maja, dobiće dodatne 3.000 dinara.

„Želimo da dođemo do kolektivnog imuniteta kako bismo se posvetili radu – ističe on i dodaje da vidi da su se televizije pretvorile u turističke agencije“, rekao je on.

Predsednik je dodao da će vakcinisani ljudi imati pravo na plaćeno bolovanje, dok oni koji nisu primili ni jednu dozu neće.

„Biće i drugih stvari koje će Vlada da razmatra. Vi ako ste se zarazili, a primili ste dve vakcine, tuđom krivicom, vi imate pravo ako ste u državnom organu, vojsci ili slično, vi imate pravo na bolovanje. A ako niste vakcinisani, nećete imati plaćeno bolovanje“, rekao je Vučić.

I Ministar finansija Siniša Mali izjavio tj. potvrdio je za medije da će svi građani stariji od 16 godina, koji su do 31. maja dobili bar jednu dozu vakcine protiv korona virusa, moći da se prijave za pomoć od 3.000 dinara od 1. do 15. juna, a novac će dobiti do 20. juna.

Mali je istakao da će prijava biti ista kao za pomoć od 30 plus 30 evra, preko sajta Uprave za trezor, i da najstariji građani ne moraju da se prijavljuju.

„Za nas je ova mera veoma važna, jer želimo da motivišemo ljude da se vakcinišu, kako bismo se vratili normalnom životu. Potrebno je da što pre dođemo do kolektivnog imuniteta kako bi se ekonomija potpuno otvorila. Sada nam je, pored očuvanja zdravlja građana, najvažnija borba za ekonomiju, nova radna mesta i više stope rasta“, rekao je Mali gostujući na Pinku.

3.000 dinara, Korona virus, Paket pomoći, Siniša Mali, vakcinisani, Beograd

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.