May 24, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

POČINJE RAT – IZRAEL GORI !! NAŠI GRAĐANI SE JAVLJAJU IZ TEL AVIVA; MINISTAR ODBRANE: OVO JE TEK POČETAK, INFO

Eskalacija sukoba je na maksimumu. Izrael gori, ljudi unezvereni trče po ulicama, palo je više od 600 bombi samo večeras, zavijaju sirene, čuju se još samo detonacije. Scene su apokaliptične.

Podsetimo se Izrael je dobio ultimatum da povuče svoje snage iz džamije Al-Aksa i naselja Šeik Džarah u “okupiranom Istočnom delu Jeruslima Al-Kudsu”, ali oni to nisu hteli, nego su pojačali snage i uzvratili vatrom.

Nakon toga, večeras začule su se sirene za uzbunu u glavnom gradu Tel Avivu.

O ovoj temi i dešavanjima koja su prethodila pisali smo na linku: https://www.vesti-online-portal.in.rs/blog/2021/05/11/izrael-tel-aviv-sravnjen-sa-zemljom-veceras-bombardovan-sa-preko-600-raketa-info/https://www.online-vesti.e-info.in.rs/blog/2021/05/11/izrael-tel-aviv-sravnjen-sa-zemljom-veceras-bombardovan-sa-preko-600-raketa-info/

Ministar odbrane Izraela Beni Ganc je dodao da je napad na Pojas Gaze “tek početak”, dok je načelnik Generalštaba Izraela saopštio da je spreman da proširi operacije u Pojasu Gaze, ako bude bilo potrebno.

I premijer Izraela Benjamin Netanijahu tokom obraćanja građanima burno je reagovao, te je najavio da će “Islamski džihad platiti visoku cenu za svoje akcije”.

– Nalazimo se usred bitke. Juče i danas je vojska izvela napad na stotine ciljeva Hamasa i “Islamskog džihada”. Likvidirani su desetine komandanata, uključujući i visoke vojne zvaničnike. Nastavljamo da izvodimo napade. Imali smo sastanak i doneli odluke. Hamas će platiti, platiti visoku cenu za svoju odluku da granatira izraelsku teritoriju. Za ovu bitku će biti potrebno vreme i strpljenje – rekao je Netanijahu nakon sastanka sa vojnim vrhom zemlje.

Što se tiče naših građana u Izraelu, oni se javljaju uglavnom elektronski preko svojih naloga, kako je isto nekadašnji napadač Crvene zvezde ~ Aleksandar Pešić koji trenutno brani boje Makabija, na svom Instagramu profilu podelio kako trenutno izgleda nebo iznad Izraela.

Naš sportista je izjavio:

“Nije svejedno… Iskreno, postalo je baš ozbiljno”, rekao nam je Pešić, koji ne krije da je potresen.

Kako kaže zavoleo je tamošnje ljude i “nije lako da se sve ovo gleda”.

Dodao je Pešić da je već bežao u skloništa i da ne bi više nikada to isto.

Tenzije se i dalje ne smiruju. Jedan video snimak pogledajte u nastavku:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.