June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

STEFANOVIĆ O SNS: “STRANKU NOSIM NA SRCU, odnosi u SNS-u su samo naši, SVE SAM NAUČIO O POLITICI OD VUČIĆA” … info

Povodom svih saopštenja iz SNS-a, javnog prozivanja, pozivanja na ostavke i izglasavanja nepoverenja, jednom od osnivača iste stranke, kao i članu Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) ~ Nebojši Stefanoviću, danas je isti saopštio tj. pisanim putem u svojoj pisanoj izjavi, koju je Radio-televizija Srbije (RTS) prenela u celosti, opet pojasnio svoje stavove, prema stranci, prema predsedniku Vučiću, prema politici SNS-a i njihovom odnosu.

On je naime ocenio u svojoj pisanoj izjavi da je učešće u toj, kako je naveo, raspravi putem medija štetno za SNS, pa i za Vučića.

Stefanovićevu pisanu izjavu za medije i javnost prenosimo u totalitetu:

„Mogu da razumem opoziciju koja se u svojim medijima već duže bavi jedino stanjem u Srpskoj naprednoj stranci i mojim odnosom sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, jer to društvo nema nijednu ideju, a kamoli sposobnost da uradi nešto dobro za Srbiju, osim što želi da se vrati na vlast i ponovo sebi napuni džepove. Ali ne mogu da razumem zašto se toj zaludnoj i očajničkoj kampanji, svesno ili nesvesno, pridružuju neke moje kolege i prijatelji iz SNS-a, šaljući preko medija savete i preporuke šta bi trebalo da uradi naša zajednička stranka ili ja kao član njenog Predsedništva i jedan od osnivača.

Svako učešće u ovoj raspravi putem medija je štetno za SNS, za svakog od nas kome su Srbija i naša stranka na srcu, pa i za našeg predsednika Vučića. Korisno je samo za one koji ovom kampanjom žele da skrenu pažnju sa svog tragičnog političkog beznađa, a naročito sa njihovog sramnog perioda vladavine koji je Srbiju ostavio na cedilu, opljačkanu i poniženu. Pobedili smo predvođeni predsednikom Vučićem, uspravili Srbiju, odlučni da usmeravamo energiju na stvari koje nas vode napred, a ovo nije jedna od njih.

Odnosi u SNS-u su samo naši. A mi smo dovoljno jaki i mudri da ih rešavamo kao i uvek do sada, u otvorenoj, prijateljskoj raspravi iz koje smo uvek izlazili jači i mudriji. I to bez obzira kakve su odluke koje donosimo, a pripadam grupi ljudi koji nisu deo tima samo kada je dobro i samo kada se neka kritika ili uskraćivanje podrške ne odnosi na njih lično.

I moj odnos sa Aleksandrom Vučićem je, takođe, samo naš. Taj odnos je iskren i podrazumeva zajedničku borbu za bolju i jaču Srbiju, ali i bolju i jaču Srpsku naprednu stranku. Uostalom, sve što sam naučio u politici naučio sam od njega. Zato ni meni, ni Stranci, a uveren sam ni predsedniku Vučiću, nisu potrebni posrednici da unutar naših redova uređujemo naše stvari.

Kao i uvek do sada, o mom radu i svim problemima razgovarao sam otvoreno sa svojim predsednikom i prijateljem Aleksandrom Vučićem. Bez posrednika i raznih ‘dobronamernih’ savetnika. Tako je i sada. I kao i uvek do sada slušam svaki njegov savet i sprovodim svaku njegovu odluku, jer to je temelj naše saradnje, koja je uvek bila samo na korist Srbiji i SNS-u. U tome se ništa neće promeniti.“

Podsetimo se skoro svi odbori SNS-a, po gradovima u Srbiji, jednoglasno su izglasali da se Nebojša Stefanović smeni sa svih državnih i stranačkih funkcija. Kako je tada saopšteno iz te partije, odluka o smeni Stefanovića, koji je aktuelni ministar odbrane i bivši ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije, doneta je jednoglasno i izada su istovetna saopštenja za javnost – medije.

Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije, izjavila je 20. maja da će se o pozicijama Nebojše Stefanovića, Zlatibora Lončara i Marije Obradović raspravljati u organima vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), a da ona, kao premijerka, nikada u javnosti nije komentarisala rad svojih ministara.

On je dodala da sve što ima da kaže ministrima govori u četiri oka ili na sednicama vlade.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.