May 25, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

PUTIN UOČI SASTANKA SA BAJDENOM: NE PLAŠIMO NIKOGA SA NOVIM ORUŽJEM ALU ĆEMO NASTAVITI DA GA PROIZVODIMO; INFO

Putin ne želeći da se vraća na nedavno izrečene uvredljive Bajdenove ocene kada se složio sa jednim novinarom da je Putin ubica, ipak je potvrdio sastanak – razgovor sa predsednikom SAD DŽozefom Bajdenom u Ženevi 16. juna koji će možda biti konstruktivan, ali predsednik Rusije Vladimir Putin ne veruje da može doći do značajnijeg poboljšanja odnosa.

Putin ističe da Rusija i SAD imaju zajedničke interese, ali je Amerika napravila mnogo koraka koji su se negativno odrazili na rusko-američke odnose. Te ocene je Putin više puta ponovio za vreme i na kraju Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

Putin se nije ustručavao da kritikuje SAD zbog suvišne samouverenosti i ponavljanja greške koje je pravio SSSR. On je objasnio da rukovodstvo imperija misli da je toliko moćno da može sebi da dozvole greške i promašaje.

– SAD idu čvrstim korakom putem SSSR-a. Broj problema stalno raste i doći će vreme kad sa njima više neće moći da se radi – rekao je Putin.

– Predsednik Bajden je vrlo iskusan političar jer je ceo život u politici. Nadam se da je on uravnotežen i oprezan. Zbog toga očekujem da će naš susret proći u pozitivnoj atmosferi – kazao je Putin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.