May 24, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

LEPE VESTI ZA PAROVE: SKORO 144 MILIJARDI DINARA IZDVAJA BEOGRAD ZA VANTELESNU OPLODNJU ZA DRUGO DETE, INFO !

Parovi koji su već ostvareni kao roditelji, a hoće i druge dete, mogu da računaju na POMOĆ DRŽAVE, tačnije i na drugu besplatnu vantelesnu oplodnju.

Ova podrška će biti finansirana iz gradske kase, budući da su Odbornici Skupštine grada rebalansom budžeta od 143,35 milijardi obezbedili novac za pomenuto. Tačnije za drugu vantelesnu oplodnju, posle novog rebalansa budžeta, izdvojeno je čak 143.355.471.970 dinara, što je najveći budžet do sada.

Prvi čovek Grada Zoran Radojičić posebno je podvukao značaj usvajanja odluke o finansiranju pokušaja vantelesne oplodnje za sekundarni sterilitet. Uslov je da su roditelji prvo dete dobili prirodnim putem, da je prošlo četiri godine od ustanovljenja steriliteta, kao i da žena nije starija od 42 godine.

– Nastojimo da nađemo modus kako da ponovo damo šansu našim sugrađanima, porodicama koje imaju jedno dete ili sekundarni sterilitet – istakao je Radojičić.

– Na taj način kroz 30 miliona koja su opredeljena verujem da ćemo pomoći tim ljudima da dobiju potomstvo, a što je u skladu sa našom demografskom politikom.

Iz budžeta je opredeljeno 243 miliona dinara za izgradnju vrtića. Rebalansom je predviđena nabavka 67.500 tableta sa karticom za besplatni internet za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole. U narednih 10 dana očekuje se i raspisivanje tendera za kupovinu digitalnih udžbenika. Do kraja novembra biće obezbeđeno 6.500 laptop računara za učitelje i nastavnike i sa time država jasno šalje poruku da podržava pozitivan prirodni priraštaj i pospešuje natalitet vodeći brigu o deci, omladini i roditeljima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.