July 27, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

POSLE KRITIKA MITROPOLITA JONIKIJA I PORFIRIJA, KRIVOKAPIĆ IZJAVIO: “MI SMO BRAĆA OD ISTOG OCA I MAJKE; HOĆEMO DA ŽIVIMO U SLOZI” INFO

Mitropolit crnogorsko primorski Jonikije pozvao je danas političare na vlasti u Crnoj Gori da se oslobode viška strasti i mržnje, pa i da kao pristojni, civilizovani, odgovorni ljudi sjednu da razgovaraju, jer, kako je poručio, nije ni ljudski, a ni pošteno da “u našu kuću dolazi neko drugi da nas miri i zavodi red”.

Političarima je poručio da se pobrinu o interesu naroda, a ne samo o interesu svojih stranaka i o svome ličnom interesu i ličnoj promociji.

“Hajde da budemo ljudi, da sednemo pa da razgovaramo i da vidimo šta ćemo činiti i da vidimo kako ćemo pomoći narodu, kako ćemo pomoći državi, kako ćemo rešiti unutrašnje probleme koje niko drugi ne može rešiti, a nije ni pošteno, nije ni ljudski, ni u skladu sa našim mentalitetom da bilo ko drugi u našoj kući dolazi da nas miri i da uspostavlja red, to je sramota i to je ko vodi danas narod, kojima je narod poverio tu dužnost, treba da imaju u vidu”, istakao je Joanikije u besjedi povodom Trojičindana u manastiru Stanevići.

I Patrijarh srpski Porfirije kritikovao je danas vlast u Crnoj Gori koja je, kako je rekao, iznevjerla povjerenje mitropolita Amfilohija i stavila se u službu sila ovog svijeta koje postoje samo i isključivo na polarizacijama, prenosi Tanjug.

Oni koji su na krilima mitropolita Amfilohija došli na mesto da grade mostove, otupe oštrice i zbliže ljude, nezavisno od toga ko kom narodu pripada i na koji način se moli Bogu, izneverili su njegovo poverenje, a samim tim i blagodat Božiju i stavili se u službu sila ovoga sveta koje postoje samo na polarizacijama”, rekao je patrijarh Porfirije.

Usuđujem se da kažem izneverili su samim tim i blagodat Božju”, zaključio je patrijarh.

Posle tih današnjih upućenih kritika, sa svih strana pa i posle niza skandala i incidenta koji je zabeležio CRNOGORSKI PARLAMENT, uoči usvajanja REZOLUCIJE O SREBRENICI, reagovao je crnogorski premijer ~ Zdravko Krivokapić te je poručio da su Crnogorci i Srbi braća i pozvao da se prestane sa njihovim razdvajanjem i da se okrenemo zajedničkoj budućnosti i prosperitetu.

“Crnogorci i Srbi, dva brata od istog oca i majke, jedan se oseća kao Srbin, a drugi kao Crnogorac. Prestanimo da razdvajamo braću i okrenimo se zajedničkoj budućnosti i prosperitetu svih nas”, napisao je Krivokapić na Tviteru.

Hoćemo, dodao je Krivokapić, da živimo u slozi i blagostanju sa našim sugrađanima, prijateljima i komšijama druge vere i nacije.

Budimo prvo ljudi. Vreme je da počnemo da pričamo o ekonomiji, o tome kako i gde da zaposlimo građane i omogućimo svima bolji život. Prošlost nećemo promeniti ničim, ali sadašnjost i budućnost hoćemo i možemo samo svi zajedno. Za bolji život svih naših građana“, napisao je Krivokapić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.