July 3, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

MILO ĐUKANOVIĆ O REZOLUCIJI: “ČINITE ŠTETU SRBIJI I NARODU, SA MANIPULACIJAMA, BACATE LJAGU NA CG … ” INFO

O Rezoluciji o genocidu u SREBRENICI još se priča iako je usvojena, još traju medijska prepucavanja i osude na relaciji BEOGRAD – PODGORICA.

Poslednji u nizu incidenti i frapantne izjave zabeležene su danas i od predsednika CRNE GORE – MILA ĐUKANOVIĆA, od kojeg se ništa manje nije ni očekivalo.

On je u danas u Baru novinarima pričao svoje viđenje političkog pitanja -krize, izjavljivao mišljenje o odnosima SRBIJE PREMA CRNOJ GORI i relaciji BEOGRAD – PODGORICA, O REZOLUCIJI, GLASANJU, PARLAMENTU…

 Pa je tako Milo Đukanović rekao da su izjave zvaničnika Srbije o tome što je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju o genocidu u Srebrenici „nisu ništa novo“ i da su to“manipulacije“ tj. tvrdi da su reagovanja državnog vrha Srbije i predsednika Aleksandra Vučića na usvajanje rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu “manipulacija”, te da državno rukovodstvo Srbije tim komentarima čini ogromnu štetu svojoj državi i njenom narodu.

On je podsetio na „prethodne medijske kampanje iz Beograda, gde se manipulisalo i time da neko hoće da otima pravoslavne hramove“.

„Tako se i sada pokušava manipulisati kako je Rezolucija osuda Srbije i srpskog naroda, iako u njoj postoji precizan deo da se osuda genocida ne može odnositi na narod, već da su genocid činili pojedinci, a da je na politikama da naprave jasan otklon u odnosu na te pojedince koji su napravili tako nečovečna dela“, pojasnio je Đukanović.

Đukanović je poručio da se Crna Gora ne meša u pitanje Srebrenice, već u „pitanje genocida“.

„Srebrenica nije dvorište Srbije, već dvorište Bosne. Gde god se dogodi genocid, zdravorazumska politika mora da ga osudi. Svejedno da li se dogodio u Ruandi ili na Balkanu“, naveo je Đukanović.

On je, komentarišući političku krizu unutar parlamentrane većine koja je esklalirala usvajanjem Rezolucije i smenjivanjem ministra pravde koji je relativizovao genocid u Srebrenici, rekao da bi eventualnim padom Vlade moglo da dođe do izbora nove i, ako to ne bi urodilo plodom, tek tada bi se išlo na nove izbore.

On je poručio da je DPS obavezna da razvija i zaštiti državu kada, kako je rekao, „njeni protivnici, makar bili i aktuelna vlast, žele baciti ljagu na državu“.

„Pokušaj bacanja ljage je pokušaj stvaranja nedoumice da li Crna Gora osuđuje genocid ili ne osuđuje“, kazao je Đukanović.

Dodao je da se „u taj vakuum pokušala ubaciti nova vlast stvaranjem konfuzije kakav je odnos Crne Gore prema tome“.

„Pošto smo bili svesni da se može dogoditi da neko neodgovoran baci ljagu na Crnu Goru, vratili smo se u parlament, glasali za usvajanje Rezolucije i za smenjivanje čoveka koji je, nažalost, bio član Vlade, a koji je pokušao da negira genocid u Srebrenici. I to je vrlo jednostavno za razumevanje“, zaključio je Đukanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.