June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

ZAVRŠEN “MUNJEVIT UDAR”, VEŽBI PRISUSTVOVALO 240 HEROJA SA KOŠARA; VUČIĆ: VOJSKA POKAZALA SNAGU DRŽAVE – INFO

Građani Srbije imali su to zadovoljstvo da na današnji dan na Prvom kanalu RTS-a prate direktan televizijski prenos vežbe na Pešteru.

Pre početka vežbe, predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je raport kapetana VS Danila Manojlovića.

Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem “Munjeviti udar 2021” – najveća u poslednjih nekoliko decenija, okončana je na vojnom poligonu na Pešteru.

Na vežbi “Ojačana taktička grupa u izvođenju napadne operacije“, učestvovalo je 2.337 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, od čega je 1.224 pripadnika kopnene vojske.

Vučić je nakon vojne vežbe Munjeviti udar na Pešteru kazao da će država nastaviti da ulaže u našu armiju.

Snaga naše vojske biće drastično uvećanja i izmenjena u narednih devet meseci, najavio je predsednik Aleksandar Vučić ocenjujući da povećana snage vojske pokazuje i snagu države jer, kako je kazao, to ne bi bilo moguće da nije veće finansijske snage.

“Ne interesuje nas da ikome pretimo, ne interesuju nas sukobi, ratovi, ali nas interesuje da uvek možemo da budemo u stanju da svoju zemlju i narod odbranimo. Ništa više od toga, ništa lepše od toga, ništa časnije nije od toga”, kazao je predsednik.

Zahvalio se pripadnicima Vojske Srbije koji su, kako kaže, fantastično izveli vežbu i ukazao je na ono što su svi danas mogli da vide.

U tom smislu naveo je da je po prvi put na našem nebu danas moglo da se vidi 11 migova 29, od kojih je osam “tuklo” raketama vazduh – zemlja, a tri koje nisu, a potpuno su modernizovani i vide sa svojim radarima do 110 kilometara daleko i bolje od ostalih.

Vučić kaže da je time lovačka avijacija Srbije dobila posebnu snagu kojoj nismo nikada bili blizu.

Takođe, na vežbi moglo se videti četiri G4, 25 lovaca ili bombardera u vazduhu, što je VS do pre nekoliko godina imala četiri, pet, i to manjeg kvaliteta.

“Ono što smo videli da moramo da radimo i pojačavamo jesu bespilotne letelice. Već smo nabavili nešto, naručili smo nove, naručićemo više”, kazao je Vučić.

Ističe i posebno zadovoljstvo što je današnjem prikazu vežbe prisustvovao i komandant Kfora i poručuje da Srbija mora da sarađuje sa jedinicama Kfora.

Takođe tom prilikom predsednik Aleksandar Vučić izrazio je posebnu zahvalnost herojima sa Košara za to što su danas prisustvovali vojnoj vežbi “Munjeviti udar” na Pešteru i poručio da su oni svojom borbom doprineli da danas Srbija ima neuporedivo snažniju vojsku.

Kako je kazao, nakon vežbe, danas je u Pešteru prisustvovalo 240 junaka sa Košara među kojima i sedmorica koji su bili na Košarama, a sa teritorije Crne Gore su.

“Posebno hvala tim junacima, tim ljudima koji su branili tada SR Jugoslaviju”, kazao je predsednik.

Zahvalio im se za njihovo hrabro srce i za to što su danas na Pešteru.

“Video sam sa kakvom strašću su pratili sve ovo što su danas mogli da vide i video sam sreću i zadovoljstvo što je njihova vojska danas mnogo snažnija”, kazao je.

Predsednik ističe da su upravo oni doprineli tome da imamo danas neuporedivo snažniju vojsku i to svojim ranama, požrtvovanošću i životima njihovih kolega.

Vučić je na kraju pozvao heroje sa Košara da se zajedno fotografišu uz reči da na taj način želi da pokaže koliko smo svi ponosni na njih.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.