June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

IAKO SU SLUŽBE OCENILE GODIŠNJICU SREBRENICE KAO RIZIČNU, CRNA GORA ŠALJE SVOJE LIDERE ! INFO

Kako saznajemo prema procenama i dojavama BEZBEDNOSNIH SLUŽBI BIH I RS, MOGUĆI SU ISCENIRANI INCIDENTI, NEREDI I NAPADI TOKOM OBELEŽAVANJA godišnjice / komemoracije u Srebrenici 11. jula.

Štab akcije “Srebrenica 2021” MUP-a RS informisao je bezbednosne agencije u BiH o mogućem izazivanju incidenata tokom ovogodišnjeg obeležavanja zločina u Srebrenici.

Iz izvora jedne od bezbednosnih agencija za BHRT je potvrđeno da je u informaciji, između ostalog, navedeno u kojim gradovima se pripremaju određene grupe koje bi mogle izazvati nered.

“Policijski službenik je došao do saznanja da bi pojedinci iz nevladinog sektora i boračke organizacije iz Sarajeva i Tuzle, kao i neka lica iz Beograda, trebalo da isceniraju incident prilikom dolaska učesnika u Potočare, na području Vlasenice ili Bratunca, predstavljajući se kao nezadovoljni Srbi, zbog presude Ratku Mladiću i rušenja Srpske pravoslavne crkve u Konjević Polju, da bi se potom brzo sklonili i utopili u kolonu učesnika”, rečeno je za BHRT iz jedne od agencija.

Kako je preneto medijima, podizanje mera bezbednosti u Srebrenici na do sada najviši nivo ove godine osim dojavi o planiranim neredima, uvode se i zbog dolaska delegacije Crne Gore koja je nedavno usvojila Rezoluciju o Srebrenici.

Ono što je do sada potvrđeno za medije iz BIH I Crne Gore je da će Predsednik Crne Gore ~ Milo Đukanović prisustvovati komemoraciji u Srebrenici 11. jula i to zajedno sa  Dritanom Abazovićem, potpredsednikom vlade i šefom crnogorske diplomatije Đorđetom Radulovićem.

Prethodno je Skupština Crne Gore nedavno usvojila rezoluciju o Srebrenici, dok je Milo Đukanović u Podgorici primio “Majke Srebrenice”, koje su ga pozvale u kućnu posetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.