May 24, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

POSLE IZJAVA VUČIĆA, ALJBIN KURTI TVRDI DA JE SRBIJA ODBILA NJEGOVU DEKLARACIJU BEZ ČITANJA!

List KOHA DITORE preneo je i objavio na svom portalu, da je KURTI sastavio svoj dokument koji je kako navodi “uravnotežen”, a da je isti pod nazivom “deklaraciju o miru sa Srbijom” stavio na uvid čelnicima iz Srbije, ali da su navodno oni to odbili bez čitanja.

-“Predložio sam deklaraciju o miru sa Srbijom, od šest tačaka, ali je moj predlog odbijen danas bez čitanja”, izjavio je prištinskim medijima kosovski premijer Aljbin Kurti nakon današnje runde političkog dijaloga o normalizaciji odnosa sa Srbijom u Briselu uz posredovanje EU.

„Moj predlog je odbijen pre nego što je pročitan, što svedoči o njihovoj nespremnosti da postignu sporazum“, istakao je Kurti.

Kurti je dodao da je potpredsednik vlade, Besnik Bisljimi, na današnjem sastanku u Briselu „pročitao 11 tačaka koje Srbija postavlja kao blokade za Kosovo, ali da srpski predstavnici nisu hteli ni da čuju za to“.

Dok sa druge strane, ranije danas je predsednik Srbije izašao u javnost govoreći u Dnevniku RTS-a iz Brisela, da je Aljbin Kurti tokom današnjeg sastanka samo isticao da je Srbija počinila trostruki genocid nad Albancima i da Srbija treba da se suoči sa prošlošću.

Sem činjenice da su Dačić i Odalović Miloševićevi zločinci, a ja pravni savetnik Šešelja, to je ono sa čim su došli. Suština je u trostrukom genocidu nad njima, 1878, nisam razumeo da li je mislio na Drugi svetski rat kada su bili preko Bali Kombatar nacističkog pokreta deo SS jedinica, a treći je 1999, pošto je naglasio je da to samo poslednji u tom in continuum genocida koje je Srbija počinila –  rekao je predsednik za RTS.

Ono što ga najviše brine je to što su, kaže, odbili da potpišu tri predloga koje je EU dala, a među kojima i intenzifikovanje rada na pronalasku nestalih osoba i uzdržavanje od akcija na terenu koje bi mogle da prouzrokuju nestabilnost, probleme, nesigurnost, ugrožavanje mira.

Albance, kako kaže, ne interesuje da pruže bilo kakav odgovor.

– Mi smo se borili i čini mi se da je i EU jasno šta se zbiva, ali je mnogo teško i veoma sam zabrinut posebno zbog izbegavanja da prihvate drugu tačku jer je to ogroman problem za naše ljude na KiM, mi ćemo biti uz njih i delićemo njihovu sudbinu – napomenuo je predsednik.

Naveo je da je sa iracionalnim ljudima nemoguće pronaći rešenje.

– Mislio sam prvo da je to njihovo ludilo, a više nisam siguran. Nemoguće da je ovo samo lična odluka i ponašanje neodgovornih pojedinaca ili priprema za njihove izbore. Pustite vlast, izgubićemo mir zbog vaše neodgovornosti. Nisam siguran da mogu da procenim, možda treba da sagledam svoje beleške, da vidim da li sam nešto propustio, da li nešto nisam razumeo pa da dođem do pravog zaključka – istakao je Vučić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.