May 24, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

TURSKA GORI, SVI POŽARI SU PODMETNUTI, UHAPŠEN PIROMAN !NAŠI DRŽAVLJANI SU BEZBEDNI – INFO

AMBASADA u TURSKOJ nema tačan broj srpskih turista u mestu koji je najviše zahvaćen požarom, ali navode iz iste da su u kontaktu sa turskim ministarstvom.

Kako su preneli vesti medijima, kažu da trenutno nema nikog ugroženog od srpskih turista u Bodrumu i da su naši državljani u tom mestu još ranije preventivno evakuisani, takođe da je sve sanirano i da će oni biti vraćeni do kraja večeri.

Čak cela tri resorta – hotela u tom mestu – BORDUM su evakuisana.

Kao što znamo, poslednjih nekoliko dana Turska se bori sa požarima, sa vatrenom stihijom koja guta sve pred sobom, a posebno zapad i jug te zemlje.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan objavio je večeras da je privedena osoba koja možda stoji iza niza požara u zemlji.

– Jedna osoba je privedena u vezi sa požarom u Milasu. Naša je obaveza da pronađemo odgovorne za paljenje šuma – izjavio je Erdogan na konferenciji za novinare u Marmarisu, prenosi TASS.

– Temeljno istražujemo uzroke požara. Ako postoje takvi izdajnici koji mogu da zapale svoju domovinu, suočiće se sa strogom kaznom – rekao je Erdogan.

Navodni piroman je danas uhapšen i objavljen je snimak hapšenja, prilikom kog je okupljen narod pokušao da ga linčuje, da ga udaraju i gađaju kamenjem.

Policija je morala da obezbeđuje privedenog kojem je pretio linč od strane meštana.

– Temeljno istražujemo uzroke požara – rekao je vladar TURSKE.

U požaru su već poginule četiri osobe, a povređeno je više od 150 ljudi, što je takođe dovelo do nekoliko evakuacija u odmaralištima.

I predsednik RUSIJE – VLADIMIR PUTIN, reagovao je na te vatrene stihije koje “gutaju šume” u TURSKOJ, te je u telefonskom razgovoru sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom ponudio Ankari svestranu pomoć u gašenju požara, a Erdogan je toplo zahvalio na pomoći.

Dvojica predsednika istakla su značaj saradnje dveju zemalja u borbi protiv ove stihije koja je najverovatnije podmetnuta.

Predsednici su takođe razmatrali aktuelne teme rusko-turske saradnje.

Pozitivno su ocenjeni rezultati sastanka bilateralne međuvladine komisije održanog u petak. Izraženo je obostrano raspoloženje za dalji zajednički rad na realizaciji postignutih sporazuma u ​​trgovinskoj, ekonomskoj, energetskoj i drugim oblastima – objašnjava se u saopštenju pres službe KREMLJA.

Ranije su turski mediji javili da je Erdogan područja nekoliko turskih provincija zahvaćenih velikim požarima proglasio zonama katastrofe. Erdogan je naveo da se na spisku „zona prirodnih katastrofa koje utiču na živote ljudi“ nalaze provincije Antalija, Mugla, Mersin, Adana i Osmanije.

Za sada se drži pod kontrolom oko 60 požara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.