September 28, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

DETALJI OPTUŽNICE NAJOPASNIJEG KLANA NA OVIM PROSTORIMA; BILI NAORUŽANI BOLJE OD MUP-A I VOJSKE … INFO

Klan VELJKA BELIVUKA ZVANOG – VELJA NEVOLJA, sa razlogom je prozvan za NAJOPASNIJI KLAN I KRIMINALNU GRUPU OD SVIH DO SADA EVIDENTIRANIH NA OVIM PROSTORIMA.

Okrivljena kriminalna grupa, prema navodima optužnice koja je skoro objavljena, tereti se za pet ubistva – Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića i Aleksandra Gligorijevića, zatim rasturanje teške droge velikih količina, dilovanje oružja, kao i za jedno silovanje i to mladića na stadionu u Humskoj.

OPTUŽNICA IMA 400 STRANA, a ista tereti da od 30 okrivljenih članova grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, za njih 12, među kojima su organizatori ove kriminalne grupe, optužnim aktom je zaprećena kazna doživotnog zatvora jer im se na teret stavljaju teška ubistva na podmukao način.

Optužnica je podignuta protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Đurića, Nemanje Lakićevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejića, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Đorđevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

U pitanju su najmonstruozniji zločini i svirepa teška ubistva koje nadležni ne pamte za svoj radni vek.

Ono što je posebno bitno istaći je NAORUŽANJE OVE KRIMINALNE GRUPE, ZAPLENJENI ARSENAL, koji je impozantan, moćan i raznovrsan, tako da bi im pozavidele i vojska i policija u toj opremljenosti.

Tokom istrage, pretrage, pretesa, a i kao što je u optužnom aktu tačno navedno pronađen je kao deo dokaza OGROMAN ARSENAL tačnije:

granate, plastični eksploziv, raketni bacači, pištolji, automatske puške, mine, puške, automati, automatske puške (veliki deo marke „zastava“), veliki broj automata s prigušivačem, poluautomatskih pušaka, malokalibarskih, zatim pumparica, lovačke puške, više od 30 vrsti pištolja: „stejer“, „bereta“, „zastava“, „cz“, razne varijacije startnog pištolja („zoraki“, „rek“, „ekol“), malokalibarski „vostok“, automatski pištolj, „glok“, revolver… avionski mitraljez, 20 komada plastičnog eksploziva „PEP-500“, pet komada rasprskajućih mina usmerenog dejstva, dve granate za ručni bacač, ručni raketni bacač, šest trotilskih metaka, 5,48 metara sporogorećeg štapina, 19 detonatorskih kapisli, 29 električnih detonatorskih kapisli i dve crne kutije sa baterijama, magnetima i daljinskim upravljačima, velika količina eksploziva razorne moći tačnije više od 10 kilograma raznih vrsta eksploziva …

Bezbednosne službe zaplenile su OGROMNU količinu oružja, na kojoj je većina bila uništen FABRIČKI I SERIJSKI BROJ, kao i veliku količinu municije za pomento nabrojano oružje.

U prostorijama u HUMSKOJ pronađena je još jedna puška s optičnim nišanom „zrak“ i prigušivač.

„Ovo je obračun sa najozbiljnijom organizovanom kriminalnom grupom još od Zemunskog klana. Ovo je obračun sa ljudima koji su na najmonstruozniji način, ubijali druge ljude, ovo je obračun sa ljudima koji su imali takvu količinu naoružanja i eksploziva, da su bili u stanju da vode pravi sukob gotovo i sa državom“, naglasio je ministar Vulin.

Ovi zlikovci neće nikada izaći iz zatvora. Oni ne zaslužuju da izađu iz zatvora, i siguran sam da će naše pravosuđe doneti upravo takvu odluku. Materijalni dokazi su tu“, zaključio je ministar Vulin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.