June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

TALIBANI STVORILI – ISLAMSKI EMIRAT AVGANISTAN SA ŠERIJATOM, CIA: TO JE KATASTROFA ZA SVET !

Svedočimo stvaranju NOVE ISTORIJE. Talibani su se vratili i moćniji su više nego ikada.

Avganistanom – zemljom sa oko 38 miliona stanovnika, od danas će upravljati vrhovni lider talibana, islamističkog pokreta sa strogim zakonima – šerijatom kojim će vladati APSOLUTNI – KRAJNJI AUTORITET: verski, politički i vojni – Hibatulah Ahundzadu zamenik ubijenog prethodnika Mulu Ahtar Mansura.

Mansur je poginio kada je BARAK OBAMA naredio napad letelicama još 2016. godine, a on je još tada u testamentu imenovao Ahundzadu za svog naslednika.

“Naslednik” Hibatulah Ahundzada (60) već je nezvanično preimenovao Avganistan u Islamski emirat Avganistan i vladaće celom zemljom.

“Islamski Emirat će iskoristiti svaku priliku za uspostavljanje islamskog sistema, mira i sigurnosti koji se predstavljaju. U potpunosti uveravamo susedne, regionalne i svetske zemlje da Avganistan neće dozvoliti nikome da predstavlja bezbednosnu pretnju bilo kojoj drugoj zemlji koja koristi naše tlo”, rekao je on.

Bivši šef / DIREKTOR CIJE, general Dejvid Petreus (68) situaciju od danas prokomentarisao je kao “užasnim” i “kastastrofalnim” za ceo svet.

David nekadašnji komandant vojnih snaga u Avganistanu upozorio je da “ovde nema dobrog ishoda” i da je ovo “ogroman korak unazad za nacionalnu bezbednost te je na ivici da postane znatno gore ukoliko ne odlučimo da preuzmemo zaista ozbiljnu akciju”, kazao je Petreus.

On kaže da postoji rešenje u vidu poruke talibanima.

-Ukoliko možemo efikasno da razgovaramo sa talibanima, da im kažemo da moraju da zaustave ono što rade ili ćemo im dole dovesti američku vojsku, onda ćemo zaustaviti ovo, rekao je Petreus, prenosi “NJujork post”.

Za njega je svaki ishod loš, “bilo da talibani preuzimaju Avganistan ili se sve pretvara u civilni rat”, zaključio je Petreus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.