May 23, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

DOLAZE NAM I IZBEGLICE IZ AVGANISTANA, NA KOSOVO, U MAKEDONIJU, ALBANIJU…IMAĆE HOTELSKI SMEŠTAJ !INFO

Od 14. avgusta evakuisano je oko 82.300 ljudi iz Avganistana. Svaki dan očekuje se priliv i prihvat migranata – izgbeglica iz te okupirane zemlje na naše prostore.

Srbija je potpisala DOKUMENT STEJT DEPARTMENTA SA KOJIM SE SLOŽILA DA ĆE pored 100 DRUGIH DRŽAVA PRIMITI IZBEGLICE – MIGRANTE IZ AVGANISTANA. O TOJ TEMI SMO VEĆ PISALI U ČLANKU NA LINKU – https://www.e-info.in.rs/blog/2021/08/20/srbija-potpisala-deklaraciju-o-avganistanu-stejt-departmenta-sa-cim-se-slozila-da-primi-izbeglice-i-imigrante/

SRBIJA POTPISALA DEKLARACIJU O AVGANISTANU – STEJT DEPARTMENTA, SA ČIM SE SLOŽILA DA PRIMI IZBEGLICE I IMIGRANTE !

U Srbiji se svaki dan beleži određen broj pa čak i porast izbeglica i imigranata, pa su tako pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu samo danas pronašli 79 ilegalnih migranata, tokom redovne akcije, saopštio je MUP.

Akcija je, kako se dodaje u saopštenju, sprovedena na teritoriji svih gradskih opština, dok je najveći broj pronađen na Savskom vencu, Starom gradu i Novom Beogradu.

Narednih dana očekujemo tek priliv izbeglica – migranata iz Avganistana u našu zemlju.

Ministar unutrašnjih poslova takozvanog Kosova ~ Dželjalj Svečlja izajvio je danas da očekuje da će na Kosovo doći oko 2.000 državljana Avganistana.

U intervjuu za Radio Slobodna Evropa Svečlja je rekao da se o dolasku Avganistanaca kosovske institucije „redovno“ koordinišu sa saveznicima Sjedinjenih Američkih država u Avganistanu, NATO-u i na Kosovu.

Prema njegovim rečima, Kosovo će im ponuditi privremenu zaštitu u trajanju od godinu dana.

I Severna Makedonija je potpisala dokument sa kojim se zarekla da će privremeno prihvatiti oko 780 građana Avganistana, koji svoju zemlju napuštaju pošto su talibani osvojili vlast, saopštila je danas Vlada u Skoplju.

Portparol Vlade Duško Arsovski rekao je da će najveći broj njih biti smešten na periferiiji Skoplja i da će tu ostati do tri meseca.

„Vlada je preuzela obavezu da obezbedi smeštaj za 780 Avganistanaca i da pomogne da lakše prebrode period od 90 dana dok su ovde. Obaveza plaćanja smeštaja u hotelima je na međunarodnim organizacijama“, kazao je Arsovski.

Sve Avganistance koji dolaze Vlada u Skoplju će osloboditi plaćanja viza, a troškove za njihov smeštaj u hotelima i motelima u potpunosti će pokriti međunarodne organizacije i SAD, do njihovog odlaska u Ameriku ili neku treću zemlju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.