September 28, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

USTOLIČEN i DOSTOJAN – JOANIKIJE ! PRAĆENA LITURGIJA VELIKIM NASILJEM – INFO

Uprkos blokadi puteva koju je priredila grupa protestanata predvođena Veselinom Veljovićem, savetnikom predsednika Crne Gore – tačnije blokadi CELOG GRADA, demonstracijama, previranjima, političkim prepucavanjima, bacanjem kamenica, koktela, pucnjima kako prenose reporteri sa lica mesta i DOVOĐENJA SITUACIJE DO USIJANJA, patrijarh srpski gospodin Porfirije i mitropolit Joanikije stigli u manastir tačnije pred manastir i to helikopterom, sa kašnjenjem.

Događaj prate JAKE POLICIJSKE SNAGE, čije pripadnike su pojedini iz grupe demonstranata gađali kamenicama, zasuli kamenjem i Molotovljevim koktelima. Veselin Veljović je i uhapšen danas zbog napada na policiju, što je potvrdio i sam premijer Zdravko Krivokapić.

OD JUSTROS SU POČELA OKUPLJANJA DEMONSTRANATA, koji su na sve moguće načine pokušavali da sabotiraju ustoličenje, pa čak i paljenjem guma ispred hrama. Policija je na provokacije i nasilje demonstranata odgovorila “bacanjem” suzavaca.

Uprkos svemu tome u manastiru Svetog Petra Cetinjskog, na Cetinju danas je, nakon svečane arhijerejske liturgije, ustoličen mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije. Tokom liturgije prisustvovali su: značajan broj sveštenika, predstavnika crkvenih opština, kao i novinarske ekipe.

U 10 sati pre podne USTOLIČEN JE mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, po završetku liturgije koja je trajala 30 minuta, a nakon iste se iz manastira tri puta se začulo “Dostojan”.

„Ja nisam došao ovde da mi služe, već da služim narodu“, poručio je mitropolit. On je istakao da su podele i tenzije veštački izazvane i da će biti potrebno dosta vremena da se one prevaziđu.

“Ovim svečanim činom mi nismo došli bilo šta da otmemo, bilo koga da ugrozimo ili ne daj bože bilo šta da ukrademo. Došli smo da izvršimo sveti čin ustoličenja na mesto arhijereja ove eparhije”, rekao je Porfirije i dodao da je Joanikije postavljen verom božjom da služi svetu liturgiju, koja nije ništa drugo do carstvo nebesko među nama.

Iz Uprave policije „Vijestima“ je saopšteno da je privedeno 14 osoba, da su dve uhapšene, te da je u današnjim neredima na Cetinju povređeno sedam policajaca.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ustoličenje je nazvao “Pirovom pobedom”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.