June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

USKORO “GODIŠNJA” VAKCINA PROTIV GRIPA I KOVIDA ? U SRBIJI OTVORENA FABRIKA, VUČIĆ PONOSAN

Dok Srbija počinje da gradi i otvara fabriku vakcina protiv kovid-a 19., inostrana kompanija Moderna je najavila da će proizvesti buster vakcinu koja spaja vakcinu protiv kovida i sezonskog gripa.

Tačnije, Farmaceutska kuća Moderna saopštila je danas da razvija novu vakcinu protiv kovida u jednoj dozi, koja kombinuje buster dozu sa eksperimentalnom vakcinom protiv gripa.

“Verujemo da je pred nama velika prilika, ukoliko bismo mogli da na tržište plasiramo visoko efikasnu, opštu antirespiratornu godišnju vakcinu”, izjavio je izvršni direktor Moderne Stefan Bansel, preneo je Rojters.


Kompanija već sprovodi klinička testiranja vakcina protiv respiratornih bolesti za odrasle.
Moderna već razvija nekoliko vakcina protiv virusa, dodaje se.

I Srbija će uskoro razvijati i proizvoditi vakcine. Srbija će imati jednu od najmodernijih fabrika vakcina koja će moći da parira velikim farmaceutskim gigantima, rame uz rame sa poznatim proizvođačima. Fabrika se gradi u Srbiji, zajedno sa partnerima iz UAE i Kine.

– Ponosan sam što ćemo imati našu, srpsku, fabriku vakcina. Što smo se drznuli da budemo hrabri, odgovorni i ozbiljni, da visoko podižemo lestvicu, da ne moramo da čekamo na tuđe vakcine – napisao je predsednik Vučić.

Najavljeno je i da uskoro kreće izgradnja pogona za proizvodnju PCR testova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.