May 24, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

BEOGRAD I DANAS BLOKIRAN! ZAVRŠEN PRAJD, ALI PROTESTUJU ANTIVAKSERI I ANTIGLOBALISTI – INFO

Održan je BELGRADE PRIDE ili Parada ponosa “Beograd Prajd 2021” i ove godine u Beogradu , bez većih incidenata pod sloganom “Ljubav je Zakon”.

Posle 16 časova, kada se više hiljada učesnika okupilo na PRAJDU, pa i nakon uvodnog dela, šetnja je krenula iz Prajd parka (parka Manjež) trasom: Nemanjina (do Vlade Srbije), Kneza Miloša, Kralja Milana, preko Trga Nikole Pašića i ponovo do Manježa. U tom parku je potom počela žurka koja će trajati do 23 sata.

Od svih čelnika iz Vlade, primećena je na skupu samo ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog – Gordana Čomić. Ana Brnabić ove godine nije prisustvovala, nego je premijerka obavestila organizatore Prajda da je ove godine sprečena da dođe jer je službeno van zemlje.

Uočen je u POVORCI i ambasador SAD – Entoni Godfri koji šeta zajedno sa svojim psom Larom.

Okupljenima se sa kamiona obratila pevačica Nataša Bekvalac, ovogodišnja kuma Prajda.

„Velika mi je čast i ogromno zadovoljstvo što sam ovogodišnja kuma Prajda. Sem što mi je čast i zadovoljstvo, na meni je i velika odgovornost i trudiću se da budem dostojna ove predivne titule“, rekla je Bekvalac, prenosi N1.

Kazala je i da zvanje „kume Prajda“ nije samo potvrda njenog rada, već i potvrda života koji je do sada vodila.

Dok se završavala “PARADA PONOSA”, koja se nastavila i pretvorila U PARK – PARTY, tačnje Beogradski prajd se vratio u park Manjež gde je napravljena žurka za sve učesnike manifestacije, oko 17.30 sati u Beogradu je počela protestna šetnja koju su organizovali protivnici vakcina i vakcinacije protiv korona virusa pa i antiglobalisti.

Na ulicama Beograda pogotovo oko centralnog jezgra prisutan je veliki broj policijskih snaga koje obezbeđuju i skup, ali i kretanje po užem centru grada.

Zatvoren je čitav potez oko Skupštine Srbije, kao i prilazi Terazijama, gde se Žandarmerija nalazi na svakom koraku.

Takođe zatvorene su i ulice Gavrila Principa, Balkanska, Admirala Geprata, Kneza Miloša.

Kako javljaju reporeti ANTIVAKSERI su zapalili i baklje, a došlo je i do sukoba sa policijom.

Oni su istakli zastave Srbije i različitih pokreta, pojedini nose ikone, a razvili su i transparent “Sloga biće poraz vragu”.

Okupljenima se obratio i LIDER POKRETA – DVERI, Boško Obradović sa rečima:

– Danas smo ovde prevencije radi da pošljemo poruku da ta vrsta diktature i kršenja Ustava, ljudskih prava i sloboda, neće proći. Ljudi se bune širom sveta, naravno da smo i mi ovde u Srbiji morali da dignemo glas – rekao je Obradović.

Antiglobalisti i antivakseri su i skandirali protiv predsednika države – Aleksandra Vučića, te je protest nastavljen u vidu šetnje, koja po poslednjim saznanjima još traje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.