June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

OKLOPNE JEDINICE ROSU KRENULE NA PRELAZE GDE SU OKUPLJENI SRBI, KOJI PODIŽU TU ŠATORE! VUČIĆ: mi ćemo umeti da ZAŠTITIMO svoju ZEMLJU- INFO

Prema poslednjim utvrđenim informacijama ROSU je sa oklopnim, blindiranim vozilima i “dugim cevima” naoružana, krenula ka administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.

Naravno, naši građani prkose situaciji te su na Jarinju i u Severnoj Mitrovici razvili transparente: “Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština”.

Kako smo obavešteni tamo grupa građana boravi ceo dan, okupljeni držeći se zajedno.

Kako javlja reporter sa lica mesta, okupljen narod je postavljanje transparenta pozdravio burnim aplauzom i samim tim su poslali jasnu poruku Prištini šta se očekuje od kosovskih institucija i koja tačka iz Briselskog sporazuma je najvažnija za Srbe na Kosovu.

Transparenti će, kako saznajemo, biti postavljeni u još četiri opštine na severu Kosova.


Građani ne odustaju od okupljanja, te trenutno postavljaju šatore, što pokazuje njihovu odlučnost da ostanu tokom noći na Jarinju.

Situacija je mirna, to su mirni protesti i okupljanja uprkos hladnom vremenu, kiši i lošim vremenskim uslovima. Pripadnici Rosu nisu blizi naših građana koji ne odustaju od tih mirnih protesta. Mediji prenose i da su neki građani na pojedinim mestima zapalili vratru da se ogreju što znači da nameravaju tu i da ostanu.

Na to je ROSU reagovalo sa pojačavanjem naoružane snage i oklopnim vozilima koji su večeras prošli kroz Zubin Potok i uputili se ka Brnjaku.

Aleksandar Vučić je u obraćanju javnosti, povodom nove krize na Kosovu i Metohiji, izjavio da je danas jedan od najtežih dana za srpski narod na Kosovu i Metohiji, da to nije pitanje bilo kakve dramatizacije, ali da je situacija ozbiljna i teška.

Vučić je optužio večeras kosovske vlasti da su, u vezi sa registarskim tablicama, prekršili sve dogovore o slobodi kretanja i da su to uradili uz najbrutalniji upad svoje policije na sever Kosova.

Predsednik je na svom “Tviter” nalogu – Aleksandar Vučić (@avucic) napisao:

-“Najvažnije je da pokušamo da očuvamo mir, ali istovremeno izaći ćemo vrlo odlučno pred međunarodnu zajednicu. Mi ćemo umeti da zaštitimo svoju zemlju, u to nema nikakve sumnje. Ono što je sasvim sigurno, pogrom iz 2004. godine, divljanje nad Srbima i progon srpskog stanovništva sa Kosova i Metohije nećemo dozvoliti – zaključio je predsednik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.