June 30, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

BANKE POZIVAJU GRAĐANE DA POVUKU TUŽBE, A ADVOKATI POZIVAJU NA NOVE PROTESTE I TVRDE DA IH ZASTRAŠUJU !!

Još uvek se “prašina ne sleže” oko pravnih stavova o dozvoljenosti ugovaranja troškova kredita i premije osiguranja kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita, čak šta više odnosi se zaoštravaju. Niko nema informaciju čemu će ovo voditi, koja strana će popustit prva i i kako će se pravosuđe izboriti sa više od 170.000 tužbi građana protiv banaka.

Besni i nezadovoljni advokati su već najavili za 2. oktobar treći protest po redu, nakon što su na prvom – 20. septembra, izrazili revolt ispred VKS povodom promene stava tog suda o troškovima obrade kredita u sporovima između banaka i građana.

Udruženje banaka Srbije danas je izdalo saopštenje i pozvalo je građane preko svog sajta da oni koji su tužili banke do 17. septembra 2021. , zbog naplate troškova obrade kredita i premije osiguranja kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita treba da se odreknu podnetih tužbi jer će se banke do tog datuma, odreći naplate sudskih troškova.

Saopštenje glasi:

-“Povodom različitih informacija u javnosti o postupanju banaka u primeni dopune pravnih stavova o dozvoljenosti ugovaranja troškova kredita i premije osiguranja kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita, koje je donelo Građansko odeljenje Vrhovnog kasacionog suda, na svojoj sednici od 16.09.2021. godine,

obaveštava javnost da banke pozivaju građane koji su ih tužili do 17.09.2021. godine, po osnovima na koje se odnose gore navedeni stavovi Vrhovnog kasacionog suda, da se odreknu podnetih tužbenih zahteva najkasnije do 31.12.2021. godine, jer će se u tim slučajevima banka odreći prava na naplatu svojih troškova od njih i predložiće sudu, ili će se saglasiti sa već iznetim  predlogom, da u pogledu troškova spora dosudi da svaka strana snosi svoje troškove”.

Advokati tvrde i da ih pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova ZASTRAŠUJU NA TAJ NAČIN ŠTO IH POZIVAJU NA MOBILNE TELEFONE I ISPITUJU O SAMOM PROTESTU I DOLASKU NA ISTE, što je potvrđeno beogradskim medijima da je urađeno od strane komandira policijske stanice iz Lajkovca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.