October 19, 2021

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

ŠOK – ĐUKANOVIĆ PADA? AGENCIJA ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE POKREĆE POSTUPAK PROTIV NJEGA I TUŽILAŠTVO!

”Pandora papiri” – DRMAJU I komšijsku CRNU GORU I TO NI MANJE NI VIŠE NO PREDSEDNIKA CRNE GORE ~ MILA ĐUKANOVIĆA, glavnu političku figuru koja vedri i oblači CRNU GORU već više od 20 godina unazad !

Još juče je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore otvorilo predmet – “Đukanović” u vezi sa navodima iz dosije “Pandora papiri”, koji je pripremila mreža istraživačkih novinara iz više zemalja.

Kako su njegovu poziciju i moć opisivali upoznati sa situacijom u CG – „Đukanović već 30 godina vlada Crnom Gorom – on ne upravlja, nego vlada i sve je to sada dovedeno pod znakom pitanja, njegov politički opstanak pa i sloboda, sa postupkom koji POKREĆE NA NAGOVOR, INICIJATIVU MEDIJA – Agencija za sprečavanje korupcije.

-“Agencija za sprečavanje korupcije će kao i u svim dosadašnjim slučajevima koje je inicirala medijska zajednica, pokrenuti postupak radi utvrđivanja činjeničnog stanja”, javlja Radio-televizija Crne Gore povodom navoda MANS-a o malverzacijama predsednika Crne Gore MIla Đukanovića.

Na novinarsko pitanje: “da li Centralna banka Crne Gore prati sumnjive tokove novca mimo bankarskog sistema zemlje i kako reaguje na mogućnost da su navedene osobe, predsednik države i njegov sin, označeni u navodima MANS-a u aferi “Pandora papiri” za umešanost u sumnjive međunarodne transakcije novca preko of-šor kompanija” , iz Centralne banke su odgovorili kratko:

“Centralna banka nema nadležnosti i ovlašćenja za praćenje tokova novca izvan bankarskog sistema Crne Gore. Shodno Zakonu o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, Centralna banka Crne Gore vrši nadzor obveznika iz finansijskog sektora Crne Gore u smislu primjene normi pomenutog Zakona i podzakonskih akata. U slučaju pojave sumnjivih transakcija na crnogorskom finansijskom tržištu, Centralna banka vrši prijavu istih i tijesno sarađuje sa Finansijsko obavještajnom jedinicom Uprave policije”, piše u odgovoru na pitanje CBCG.

Pratićemo pomno ovu bitnu temu i u budućnosti i izveštavati o istoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.