May 23, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

TUGA – U UKC NIŠ UKUPNO 8 ŽENA, TRUDNICA I PORODILJA POZITIVNO ! PREMINULA TRUDNICA SA BLIZANCIMA

Korona virus je sve više virulentan, rezistentan, sa agresivnijim mutiranim sojevima koji su sada opasni kako za stariju tako i za mlađu populaciju, za decu. Trudnice su svakako najranjivija kategorija, najrizičnije pogotovo ako trudnice nisu vakinisane sa bilo kojoj vakcinom od proizvođača, sa tržišta.

Jako tužne vesti stižu iz NIŠA, DA SU U UKC – UNIVERZITETSKI KLINIČKI CENTAR, PRISTIGLE 4 TRUDNICE KOJE SU POZITIVNE NA KORONA VIRUS I KOJE SU HITNO HOSPITALIZOVANE, A I DA SU JOŠ 4 PORODILJE POZITIVNE NA OVAJ VIRUS.

Da situacija bude još gora, tragičnija, PREMINULA JE MLADA TRUDNICA KOJA JE NOSILA BLIZANCE.

Dakle, dvadesetogodišnja trudnica iz Knjaževca koja je nosila blizance, preminula je sinoć u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu, od posledica infekcije korona virusom, što je potvrdio i direktor niškog UKC ~ Zoran Perišić.

“Trudnica iz Knjaževca stara samo 20 godina u četvrtom mesecu blizanačke trudnoće preminula je noćas u 23.30 časova. Žena je primljena 2. oktobra sa niskom saturacijom od 80 odsto i odmah je formiran multidisciplinarni tim lekara koji su pratili njeno stanje, a u kome su bili anesteziolog, infektolog, pulmolog, internista i ginekolog. Narednog dana zbog pogoršanja stavljena je na respirator”, rekao je za “Blic” Perišić.

Trudnica je prebačena u jedinicu intenzivne nege i priključena na mašinu za disanje 3. oktobra, a preminula je 5. oktobra, uprkos naporima lekara da joj spasu život.

Prema rečima doktora Perišića, trudnica NIJE BILA VAKCINISANA.

Isto se navodi i u zvaničnom saopštenju ove ustanove da je žena stara 20 godina, primljena 2. oktobra u UKC Niš, a da je zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, 3. oktobra prebačena u jedinicu intezivne nege gde je priključena na mašinu za veštacku ventilaciju. Od momenta kada je došla u UKC Niš, žena je bila pod neprekidnim nadzorom lekara svih specijalnosti. Nažalost u sredu 5.oktobra je egzitirala – navode u saopštenju.

Perišić je potvrdio za medije i da su u UKC Niš hospitalizovane još četiri trudnice kao i četiri porodilje kod kojih je potvrđen korona virus.

U poslednja 24 sata od kovida je preminuo još 51 pacijent u Srbiji, a od ukupnog broja testiranih, virus je potvrđen kod još 7.190 građana. Na respiraturu je 278 osoba, a na lečenju je ukupno 6.519 ljudi. Uprkos jako lošoj i nestabilnoj epidemiološkoj situaciji sa trendom rasta, na današnjoj sednici Kriznog štaba nisu donete nove mere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.