January 27, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

USKORO VRAĆANJE OBAVEZNOG VOJNOG ROKA ? PLATE POVEĆANE do 35.000 RSD

Ministarstvo odbrane izdalo je saopštenje povodom OTVORENIH PRIJAVI za sve kandidate koji žela dobrovoljno da odsluže vojni rok, pod oružjem.

Za dobrovoljno služenje VOJSKE znatno su povećane plate, te će dobrovoljno služenje vojske mladim vojnicima biti i značajno finansijski isplativije jer će, umesto dosadašnjih 22.000, u proseku mesečno dobijati oko 35.000 dinara.

KANDIDATI koji žele da dobrovoljno odsluže vojni rok imaju priliku da se prijave u narednih još 10 dana.

Prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire, osim u centrima Ministarstva odbrane u jedinicama lokalne samouprave od sada je moguće i preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata, ali i na oko 1.500 šaltera Pošta Srbije širom zemlje.

Dok se kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka i preko medija pozivaju da se prijave, NADLEŽNI VEĆ UVELIKO RAZMATRAJU DA UVEDU SLUŽENJE KAO OBAVEZNO.

Pomoćnik ministra odbrane za ljudske resurse~ Katarina Tomašević izjavila je danas da za taj resor „nema dileme“ da je redovno služenje vojnog roka „nešto što treba da se vrati“.

Ona je na tribini na beogradskom Pravnom fakultetu, tokom koje su govorili još i predavači s Pravnog fakulteta – prof. dr Bojan Milisavljević i docent dr Miloš Jovanović, o uvođenju obaveznog služenja vojnog roka navela da se u Ministarstvu odbrane „intenzivno radi“ na stvaranju uslova za eventualno vraćanje obaveznog služenja vojnog roka.

„Moramo da vodimo računa, da popunimo Vojsku Srbije, pre svega zbog bezbednosnog okruženja, ali i zbog svih drugih stvari zbog kojih vojska postoji“, navela je Tomašević, a prenelo Ministarstvo odbrane.

Načelnik Uprave za obaveze odbrane Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane pukovnik ~ Dragan Kotarlić je, nakon osvrta na 11 godina dobrovoljnog služenja vojnog roka, prisutnima predočio o čemu se u sistemu odbrane razmišlja tokom analize ponovnog uvođenja vojnog roka i predstavio gantogram aktivnosti, pripremljen u ministarstvu odbrane, čiji je cilj stvaranje optimalnih uslova za sprovođenje takve odluke.

Pukovnik Dragan Kotarlić naveo je da je vraćanje obaveznog služenja vojnog roka „jedan od težišnih zadataka“ tog resora za 2021. godinu.

„Formirana je radna grupa na čelu s ministrom odbrane i mesečno se dostavljaju informacija o svemu što je urađeno, kao i o svim problemima i varijantama koje se razmatraju, a stvaranje uslova za nastavak obaveznog služenja vojnog roka jedan je od težišnih zadataka Ministarstva odbrane za 2021. godinu, a ne sumnjam da će biti i naredne godine“, zaključio je Kotarlić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.