January 27, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

OVO NISMO OČEKIVALI : PREMINUO JE POZNATI POLITIČAR VEČERAS… INFO

Njegovu hospitalizaciju su svi mediji ispratili i preneli vest da je bolestan, da ima SRČANIH PROBLEMA, ali smo bili uvereni da će se izvući. Međutim večeras je stigla tužna vest.

U Beogradu je u 80. godini preminuo Milutin Mrkonjić, nekadašnji ministar za infrastrukturu i saobraćaj, počasni predsednik SPS-a i poslanik te stranke u Skupštini Srbije, saopštio je RTS.

Mrkonjić je preminuo danas na Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, gde se poslednjih nedelja lečio zbog izraženih srčanih smetnji i tegoba.

Milutin je rođen je 23. maja 1942. godine u Beogradu, a iza sebe je ostavio NEIZBRISIV TRAG, imponzantnu BIOGRAFIJU, mnoge nagrade i priznanja, državnih, društvenih i profesionalnih pre svega – Ordena zasluga za Saveznu Republiku Jugoslaviju prvog stepena, Medalje rada, Ordena rada sa srebrnim vencem, Ordena rada sa zlatnim vencem..itd.

Svakako da je Mrkonjić poznati MRKA, jedna od bitnijih političkih figura i ostaće upamćen kao legenda Socijalističke partije Srbije i cele Srbije.

Zvaničnici i političari se opraštaju od njega sa potresnim rečima ali i sa rečima zahvalnosti.

Ivica Dačić je izjavio da mu je “teško kao kada mu je umro otac” .

-“Počasni predsednik Milutin Mrkonjić, naš drug i politički otac, naš Mrka. Hvala ti za sve, počivaj u miru“, napisao je Dačić na Instagramu.

Ministar Branko Ružić je na Twitteru napisao:

“Legenda, velikog srca, satkan od emocije, grube pojave, najnežnije duše, svetionik i orijentir, patriota,graditelj, socijalista, šmeker, gospodin,l jubitelj sporta,kafane, tvoja psovka je bila lekovita, životna parola je bila edukacija. Naš drugi roditelj. Odlaziš u večnost.”

I predsednik Srbije ~ Aleksandar Vučić izjavio je saučešće večeras povodom smrti funkcionera Socijalističke partije Srbije (SPS) Milutina Mrkonjića.

Vučić se od Mrkonjića oprostio na Tviteru navodeći da će Mrkonjić ostati upamćen kao „izuzetan profesionalac“.

„Izuzetno me je pogodila vest o smrti Milutina Mrkonjića, čoveka koji je na svoj jedinstveni način posvetio život građenju bolje Srbije“, napisao je Vučić i dodao:

„Ostaće upamćen kao izuzetan profesionalac, kolega i čovek koji je više od svega voleo Srbiju. Neka počiva u miru.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.