January 27, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

NESTALI MATEJ IZ SPLITA LOCIRAN; STIGAO TIM IZ HRVATSKE DA UČESTVUJE U POTRAZI

Potraga za nestalim Matejom Periša iz Splita i dalje traje iako se vodi kao nestao još od pre 12 dana u Beogradu. I Delegacija MUP-a Hrvatske došla je u Beograd zbog istrage nestanka Mateja Periša.

U istrazi za sada ima pomaka i LOCIRAN JE SIGNAL NJEGOVOG MOBILNOG TELEFONA koji je poslednji put uhvaćen u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav.

Kako je rekao izvor iz istrage, policija je preuzela podatke sa svih baznih stanica u ovom delu Beograda, nakon što je Matej Periš u noći između 30. i 31. decembra bez ikakvog razloga, u majici kratkih rukava u sred zime, istrčao iz kluba “Gotik” u Beton hali, pokušavao da pobegne kao da ga neko juri, zaustavljao i taxi vozilo, bežao i trčao kao da je pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a potom nestao bez traga.

Prema poslednjim saznanjima signal sa njegovog mobilnog aparata je lociran oko kilometar i po nizvodno od Save, kod Beograda na vodi, gde je verovatno njegovo telo.

– Bazne stanice su registrovale signal njegovog telefona na tom mestu, a potom je signal lociran nizvodno kod Velikog ratnog ostrva, gde se izgubio. Pretpostavlja se da je Matej sve vreme imao telefon u džepu dok ga je Sava nosila i da je negde kod ostrva, na ušću Save u Dunav, u vodi ostalo njegovo telo, preneo je izvor portalu Blic.

Prema njegovim rečima, rečna policija i ronioci pretraživali su Savu od Beograda na vodi do Ušća, ali bez rezultata.

I BAZNE stanice potvrdile su da je mobilni telefon 27-godišnjeg Splićanina posljednji put registrovan u blizini restorana na šetalištu uz Savu. Informacije je podelio Đuro Lubura sudski veštak i stručnjak za telekomunikacije.

– Kombinujući te podatke i informacije prikupljene s video-nadzornih sastava moguće je dosta dobro rekonstruirati kretanje nestale osobe. Na temelju podataka mobilne mreže može se znati i gde je zadnji put telefon bio aktivan, ali i informacija da li je bio ugašen ili je samo nestao s mreže. Kad telefon ugasite on mobilnoj mreži pošalje taj podatak, a u slučaju uništenja ili upadanja u vodu on samo prestane komunicirati s mobilnom mrežom – objašnjava Lubura.

U međuvremenu radi efikasnosti istrage, da se privede kraju ova agonija, Visoka delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske doputovala je danas u Beograd kako bi se informisala o radu srpske policije i daljem toku istrage nestanka hrvatskog državljanina Mateja Periša, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. Oni su tu po direktivi premijera Hrvatske ~ Andreja Plenkovića, da bi pomogli istragu. Danas je održan i sastanak dve policije kome je prisustvovao i otac nestalog mladića Nenad Periš.

Nenad, otac nestalog momka, demantovao je spekulacije da je moguće da je njegov sin otet pošto se na jednom od snimaka beli mercedes zaustavlja u njegovoj blizini, te se na društvenim mrežama spekuliše da je odvezen njime.

– “Ne, ne. Nema razloga da Matej bude otet i ne treba slušati sve. Drugovi mog sina s kojima je doputovao u Beograd na doček Nove godine, ne kriju ništa i sve što je prethodilo Matejevom nestanku su ispričali meni i policiji. Zezali su se u klubu, a priznali su mi da su popili dosta. Svako od njih je bio dobro raspoložen te noći i drugovi su prvih sat vremena mislili da je Matej po klubu negde, možda s nekim devojkama, kako se to i dešava u provodu”.

Verujemo da će se uskoro otkriti više detalja kako istraga bude odmicala, o čemu ćemo pisati .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.