May 23, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

OPOZICIJA PROGNOZIRA: SNS sa SPS SAMO 42 % NA IZBORIMA, SNS NE VLADA VIŠE BEOGRADOM ! ?? INFO

Radi se o poslednjim istraživanjima koje je sprovela opozicija.

Prvo je sprovedeno od stranke Slobode i pravde (SSP) čiji je predsednik – Dragan Đilas koji je saopštio da po najnovijem istraživanju njegove stranke, Srpska napredna stranka (SNS) ima oko 48 odsto podrške građana za predstojeće parlamentarne izbore.

Prema poslednjim istraživanjima koalicije “Moramo”, da se u nedelju održavaju beogradski izbori, stranke vladajuće koalicije SNS i SPS bi zajedno osvojile oko 42 odsto glasova, pokazalo je istraživanje. Od tih oko 42 %  prema procenama SNS bi osvojila 38,9 odsto glasova, dok bi u Beogradu Socijalistička partija Srbije bila tek nešto iznad cenzusa – osvojila bi 3,2 odsto glasova.

Rezultati pokazuju da bi cenzus osim koalicije „Moramo“ prešli socijalisti, naprednjaci, lista „Ujedinjeni za pobedu Beograda“ i „Ajmo ljudi“.

Dok Đilas navodi u svom obraćanju pa i na Fejsbuk stranici SSP, da bi cenzus prešle posle SNS i Socijalistička partija Srbije (SPS) sa 4,4 odsto, koalicija Moramo sa 4,2 procenta i stranka Zavetnici sa 3,7 posto glasova.

Pozivajući se na to istraživanje, Đilas je istakao da cenzus ne bi prešli koalicija Nada (2,9 odsto glasova), Suverenisti (2,5 odsto), Patriotski blok oko pokreta Dveri (2,1 odsto), Srpska radikalna stranka (1,7 odsto), dok bi ostale stranke imale manje od toga.

Što se tiče prognoziranja rejtinga za predsedničke izbore 2022., po njegovim rečima opredeljeno je oko 3,1 miliona građana i da bi, kada bi samo oni izašli na izbore, kandidat SNS Aleksandar Vučić imao 56 odsto glasova, a kandidat Ujedinjene Srbije Zdravko Ponoš 28,5 odsto glasova.

Pomenute procente, istraživanja, demantovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa rečima da “oni ne uzimaju stvarna istraživanja“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da opozicija ima manju podršku građana nego što su pokazala istraživanja agencije Faktor plus i pomenutih.

„To su (za opoziciju) bolji brojevi nego što su realno, nego oni ne uzimaju stvarna istraživanja“, kazao je Vučić novinarima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.