May 23, 2022

IVENSA MEDIA GROUP

VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

IZBORI 2022: EVO KOLIKA JE IZLAZNOST DO 19H po CESIDU, IPSOSU I RIKU; OGROMNE GUŽVE OBELEŽILE GLASANJE !!!

Održavaju se parlamentarni i predsednički izbori 2022. na današnji dan, a pravo glasa ima 6.502.307 upisanih birača. Za parlamentarne izbore u trci učestvuje čak 19 izbornih lista, a u trci za predsednika Republike je osam kandidata.

Do 18 časova je prema podacima RIK glasalo 50,82 odsto upisanih birača.

-“Do 18 sati izlaznost na izborima u Srbiji iznosila je 50,82 odsto”, saopštila je Republička izborna komisija.  Prema objavljenim zvaničnim podacima RIKA u Vojvodini je glasalo 53,29 odsto, u Beogradu 48,05,  u regionu Šumadije i Zapadne Srbije 52,01 odsto i u regionu južne i istočne Srbije 50,75.

Dok je prema CESIDU I IPSOSU do 19 h sati izlaznost – 54,6 odsto !!

Zabeležene su ogromne gužve, nepregledni redovi pre svega na biralištima u Beogradu koji i dalje traju. Redovi se i dalje formiraju, te se nervozni građani bune zbog toga, zbog tih čekanja, stiskanja, zbog nenošenja maski, guranja itd.

BIRAČKO MESTO BROJ 77. MIRIJEVO, OGROMNE GUŽVE

Ista situacija je zabeležena na BIRČKOM MESTU BROJ 77 , U OSNOVNOJ ŠKOLI “PAVLE SAVIĆ”, U BEOGRADSKOM NASELJU – MIRIJEVO, u šta se uverila i redakcija IVENSE MEDIA GROUP. Te da osim svađa, guranja u nepreglednim redovima, pa i koškanja prilikom prolaska u tim uzanim hodnicima, koja su na momente – te sporne situacije bile na ivici incidenata, osim vike i velike gužve, možemo slobodno reći i loše ORGANIZACIJE I TO SAMO NA TOM BIRAČKOM MESTU, IAKO POMENUTA OSNOVNA ŠKOLA OBUHVATA CELO MIRIJEVO I VIŠE GLASAČKIH MESTA, dakle osim pomenutog naša redakcija nije zabeležila nepravilnosti. Prosek čekanja na spornom biračkom mestu 77. je oko 2 sata što je izazvalo revolt kod birača, a neki su i odustali na kraju od glasanja !

I pored toga što je nešto veća izlaznost u odnosu na prethodne izborne cikluse, ipak se i dalje ne može govoriti o tome da ove gužve znatno utiču na povećanje izlaznosti. I drugi reporteri prijavljuju ogromne gužve na biračkim mestima.

Birališta su otvorena danas do 20 časova. Mimo gužvi i nešto veće izlaznosti nego prošlih godina, birači koji se zateknu na biračkom mestu u 20 časova imaju pravo da glasaju, bez obzira na to što je isteklo predviđeno vreme za glasanje. 

BIRAČKO MESTO 77. MIRIJEVO OŠ PAVLE SAVIĆ , OGROMNE GUŽVE I REDOVI

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati
Copyright © All rights reserved. IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020. / 21. | Newsphere by AF themes.